Massage met etherische olië

Massage als ondersteuning bij ondersteuning rouw en verlies.

Iedereen weet dat in tijden van drukte, spanning of stress het lichaam hier op reageert. Een ieder die een ingrijpend verlies heeft meegemaakt kan zich voorstellen dat dit ook impact heeft op het lichaam. Emoties, een hectische tijd en het leren leven met het verlies kan er voor zorgen dat je flink wat energie kwijt raakt. Vaak is er geen tijd of aandacht voor het lichaam en de energie die je juist zo goed kunt gebruiken raakt op. YOUbuntu weet hoe belangrijk het is dat je lichaam de nodige aandacht en ontspanning wel kan gebruiken. Herken jij je hierin, dan is de AromaTouch massage met etherische oliën van het merk dōTERRA echt iets voor jou. De oliën zijn van een hoge therapeutische kwaliteit. Juist daarom is deze massage zeer geschikt voor jou. De massage wordt gegeven over de rug, nek en het hoofd en op de achterkant van de voeten. De massage heeft als doel het lichaam in een staat van evenwicht te brengen.Het kan stress verminderen, het immuunsysteem verbeteren, ontstekingen verminderen en de homeostase ondersteunen.

Welke functie hebben de etherische oliën?

Het reukorgaan is het krachtigste orgaan van de mens. De aroma’s kunnen ons humeur en ons welzijn verbeteren. Elke olie werd geselecteerd op zijn individuele geur maar ook op het krachtige aroma dat vrijkomt wanneer alle oliën worden gecombineerd.

Of we nu een hand geven of een knuffel, alle fysieke contacten hebben een verschillende betekenis. Het is bewezen dat bij knuffelen je gelukshormoon de hoogte in gaat.Bij dōTERRA’s Aroma Touch Massage wordt met zachte en ritmische aanrakingen de meridiaan banen en drukpunten (die betrekking hebben op de ingewanden) van de rug en de voeten met speciaal geselecteerde oliën behandeld. De AromaTouch Technique is ontwikkeld om op een effectieve manier iemand te masseren om zijn welzijn te verhogen.                                       

Welke etherische oliën worden er gebruikt?

Een AromaTouch behandeling bestaat uit vier fases. Bij elke fase worden er 2 verschillende eterische oliën gebruikt. Elke olie heeft een specifieke werking en de combinatie van de twee versterkt het effect.


Stress vermindering: 
De meeste mensen ervaren tegenwoordig meer stress dan hun lichaam en geest aankan. Stress kan voor veel ongemak zorgen in het lichaam. Daarom focust Aromatouch als eerst op het verminderen van stress.  Je lichaam ontspant en een ontspannen lichaam kan beter de aangebrachte essentiële oliën opnemen.


Versterken van het immuunsysteem:
 Het immuunsysteem is een verdedigingsmechanisme met als doel indringers of veranderende eigen cellen te bestrijden. De tweede fase van de Aromaouch focust zich daar waar het nodig is je immuunsysteem een boost te geven. Hoe beter ons immuunsysteem, hoe beter ons lichaam in staat is zicht te verdedigen.


Verlichting van pijn en ontsteking:
 In de derde fase focust de AromaTouch op het terugdringen van pijn en ontstekingen. Dat pijn niet leuk is dat weten we allemaal maar wist je dat aanhoudende ontstekingen vaak de oorzaak zijn van chronische aandoeningen? De twee oliën ondersteunen je lichaam in dit proces.


Bevorderen van homeostaseHomeostase:
is een toestand waarvan alle functies in het lichaam in evenwicht zijn. Door deze drukke maatschappij ervaren we vaak een vlucht of vechtreactie. In deze toestaand zijn we in uiterste paraatheid en kunnen dan heel snel denken en reageren. Als we te lang in deze toestand blijven zal dit vroeg of laat zijn tol eisen op ons lichaam.  Daarom is het belangrijk om je lichaam in balans te brengen. De vierde en laatste fase helpt hierbij.